Informatie Visbuddies

Wat en wie zijn de visbuddies


De visbuddies zijn een groep vrijwilligers die met elkaar onze medemens met een beperking een heerlijke dag in de buitenlucht bezorgen. 
In 2014 bedacht men dat er iets georganiseerd moest worden om bewoners met een beperking, die in verzorgingshuizen werden verzorgd, naar buiten te krijgen. Elke buddie zou dan een mindervalide toegewezen krijgen. Dat was niet zo eenvoudig.

Deze vergeten groep medemensen komt door de vele bezuinigingen niet of nauwelijks meer naar buiten. Meestal wordt een gang naar het winkelcentrum ondernomen, maar dat soort wandelingen zijn van zeer korte duur.
 
Zo werd er gebrainstormd over hoe en waar te organiseren. Als eerste is daar het probleem van de beperking. In principe was de doelgroep iedere bewoner met een beperking ongeacht de aard van de beperking. 
Zo liepen we stuk op de verpleging. Uitdelen van medicijnen en het toedienen van insuline zijn veel voorkomende handelingen die alleen uitgevoerd mogen worden door daarvoor opgeleide personen.

Er is al geen tijd in de verzorgingshuizen laat staan dat men daarbuiten verpleegkundige handelingen moest verrichten. Gelukkig kon er een beroep worden gedaan op gecertificeerde vrijwilligers. Zo kon er in 2014 de eerste dag worden georganiseerd op de vijvers van Heioord en Tom’s Creek. 

In 2018 kwam daar door organisatorische problemen een einde aan. 
De buddies, die uit alle delen van het land komen, kwamen bij mij en gaven aan dat ze in ieder geval in Lelystad en omgeving op de een of andere wijze deze dag wilden continueren. Zo werd een en ander aangekaart bij onze vereniging en werden de buddies “geadopteerd”. 

13 juni 2020 wordt de eerste dag onder de hoede van de HVLD. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens kijken. Wil je ook de rol spelen van buddy je bent van harte welkom. Het enige wat je moet doen is samen met een mindervalide lekker vissen op forel.

De Visbuddies

Veel meer informatie kunt u over de Visbuddies vinden op hun eigen internet-site : https://www.visbuddies.nl
of via Facebook: https://www.facebook.com/visbuddies

Mocht u toch nog vragen hebben over de Visbuddies, kunt u deze vragen inbrengen via het contactformulier