Visbuddies 2024

Het is al weer de veertiende keer dat de vrijwilligers dit jaar de Visbuddiesdag organiseren. Wat houdt dat in?
De visbuddies bestaan uit een groot aantal bevlogen forelvissers die zich inzetten om mensen met een beperking een heerlijke dag te bezorgen met het vissen op forel. Ooit in Ittervoort ontstaan
(toen heette deze groep de Forelvisbuddies) is dit jaarlijks terugkerende evenement uitgegroeid tot een begrip in de zorginstellingen in de regio.

De beperking waar we mee te maken krijgen zijn divers. Zo is er sprake van autisme, slechtziendheid, doofheid maar ook lichte tot ernstige fysieke problemen, in de laatste categorie zitten personen in een al dan niet elektrische rolstoel waar ze soms de hele dag inzitten.

We weten allemaal dat het met de beweging van deze groep niet al te best is gesteld. Veelal door geldgebrek en onderbezetting mogen ze blij zijn als ze even naar buiten kunnen laat staan dat ze een dagje uit kunnen. Door de Visbuddies zijn deze mensen een hele dag in de buitenlucht.

De indeling van een Visbuddiesdag staat in het teken van de vissers. Zo worden ze ontvangen met koffie en warm appelgebak en worden de visbuddies gekoppeld aan een van de deelnemers met een beperking. Meestal hebben de deelnemers al een vaste buddy die in de afgelopen jaren vrienden zijn geworden.

De visbuddies komen uit alle hoeken van Nederland. Uit Valkenswaard (Brabant), Amersfoort, Leusden en Almere.
In de eerste jaren betaalden de buddies zelfs een bedrag van
€ 35,00 om deze dag te bekostigen. Nadat er een einde kwam aan de Forelvisbuddies werd het concept nieuw leven ingeblazen en veranderde naam in Visbuddies. Door op zoek te gaan naar mogelijkheden om sponsors te binden worden de kosten nu door giften gedekt. Bovendien werd het concept “geadopteerd” door de HVLD. Dat laatste zorgde voor vastigheid waardoor er elk jaar een dag kan worden georganiseerd.

Dit jaar is de datum zaterdag 25 mei.
Kom gerust eens kijken en maak kennis met de vijvers van Tom’s Creek en het werk van de Visbuddies.