Cursus - Vissen voor Kids 2019

De cursus Vissen voor Kids is voor de jeugd van 8 – 12 jaar. De doelgroep is de jeugd die net begonnen is met vissen is of die wil gaan vissen maar er eerst iets over zou willen leren.

Het maximum aantal deelnemers is voor deze cursus is 10 personen. Maar bij een groter aantal aanmeldingen zal worden bekeken of er nog een cursus gepland kan worden.
De cursus vindt plaats op  03, 10 en 17 april 2019.

De kosten zijn éénmalig € 5,00 per kind

De locatie waar de theorie wordt gegeven is de winkel van “Hengelsport Dronten” aan De Amer 33 in Dronten. (dit is de achterzijde van de Dieze 56)
Het programma zal worden gegeven in 3 middagen van 14.00 – 16.00 uur.

Dag 1 

Deze wordt binnen gehouden en zal gaan over de basishandelingen van het vissen, zoals, vasthouden van de hengel, het ingooien, voeren, aas aan de haak doen, wanneer heb je beet, hoe land je een vis, hoe onthaak je de vis, hoe zet je de vis netjes terug.

Dag 2 

Deze begint met een uurtje vissen, daarna gaan we in theorie behandelen: hoe je een vaste hengel optuigt, hoe je een voertje maakt, hoe je een haak aan de lijn knoopt en hoe je zelf een tuigje maakt.

Dag 3 

Ook deze dag beginnen we met een uurtje vissen, daarna gaan we de cursus afsluiten met: hoe ziet een vis er uit, hoe herken ik wat voor vis ik heb gevangen en wat is het verschil tussen een blankvoorn, ruisvoorn en een brasem.

Na het afronden van de cursus ontvangen de kinderen een jeugdvergunning , een diploma en een hengel met tuigje 
van de vereniging

Ten slotte: Vooraf inschrijven is verplicht, je kunt dit doen door een e-mail te sturen naar:  jager52@gmail.com 
of te bellen naar 06-23864706