2014 - 24 uurs van Lelystad

Een jaar gaat snel voorbij en wederom is het wederom zover. De jaarlijks terugkerende wedstrijd van de karpercommissie: “24 uurs van Lelystad” staat op de agenda. Dit maal de alweer de vierde editie. Dit maal niet in augustus maar op verzoek in september. 



Het is 13 september 2014 10:45 en een grote groep met karpervissers verzamelt zich dit keer bij Hengelsport Raven te Lelystad. De sfeer zit er meteen goed in en onder het genot van een kop koffie worden de geplande tactieken besproken voor de wedstrijd. De loting wordt voltrokken waarna een ieder zich naar het wedstrijdtraject gaat om daar alles in gereedheid te brengen voor de wedstrijd. Niet alleen zijn de er nu heren welke zich naar het strijdtoneel verplaatsen maar ook zijn er nu 2 dames van de partij. 



Het weer is uitzonderlijk voor de tijd van het jaar en de koppels hun onderkomens hebben al snel hun opgebouwd en de montages op de gewilde stekken hebben geplaatst. NU alles op zijn plek ligt zie je dat sommige naast bedreven sportvisser ook nog zeer goede koks zijn. Andere doorgewinterde vissers trekken hun telefoon en laten de lokale Chinees of pizzeria iets bezorgen De interne mens word dus goed verzorgd maar word al snel verstoord door de eerste vangst. Maikel Addens, welk samen met Justin van de Heuvel op stek 16 zitten heeft een schubkarper gevangen. 

Snel laten de beetverklikkers weer van zich horen maar dit resulteert in allen in een aantal brasems In de loop van de avond word ik afgelost door Jerry Stam welke de wegingen van de vangsten gedurende nacht zal verrichten. Hopende dat Jerry geen slaap verlaat ik het strijdtoneel. 



Rond 01.15 uur dient Jerry zich te melden bij Edwin Daling op stek 9. Deze heeft een schubkarper gevangen van 11 pond waarmee hij Maikel van de eerste plaats afstoot. De wedstrijd is duidelijk begonnen. Net nadat Jerry bij diverse stekken een praatje heeft gemaakt en wederom de slaap weer heeft gevat gaat de telefoon opnieuw. Het is Camiel, winnaar van de 2013, welke zich in de strijd wil mengen. De schubkarper welke Camiel weet te landen is goed voor een voorlopige derde plek. 

De nacht sluipt langzaam voorbij en bij het eerste licht van de dag meldt Justin van stek 16 zich opnieuw. Met deze vangst nemen ze wederom de leiding in de wedstrijd. Krap uurtje later is Jerry wederom met de weegklok in de weer. Dit maal op stek 13 bij Richard de Jong. Het weegnet is not niet droog of Henk Zwap van stek 14 meldt dat hij ook een karper op de mat heeft liggen. Aangekomen op de stek is direct te zien dat deze vis de grootste vis is tot nu toe, 17 pond, waarmee ze direct de tweede plek veroveren. 



Rond 9:00 kom ik aan bij het wedstrijd traject waar ik Jerry voorzie van nieuwe energie in de vorm van uitgebreid ontbijt. Iets wat hij wel verdient heeft. 

Na de tijd vordert zie je de spanning bij een ieder op zijn gezicht. Een ider weet dat 1 goede vis de wedstrijd kan beslissen. Ook hopen vele op een van de projectspiegels welke de afgelopen jaren toevertrouwd zijn aan de lage vaart. Om 09:30 uur gaat de telefoon opnieuw. Het is wederom Camiel welke met de kleinste karper van de wedstrijd de tweede plek terugveroverd.



Er word verder geen vis meer gevangen waarmee de teller op 7 blijft staan. Het is bijna geen toeval meer dat wederom dezelfde karpervissers in de prijzen zijn gevallen. We kijken dan ook erg uit naar hoe deze heren het gaan doen op de WCC in Italie (http://www.worldcarpclassic.com/) 

Uitslag 24 uurs van Lelystad 

  1. Justin van de Heuvel / Maikel Addens 
  2. Camiel Driehuis / Jos van de Heuvel 
  3. Henk Zwap / David de Vries 
  4. Marcel van Dee / Edwin Daling 
  5. Richard de Jong /Rene Hoeve 

   

De vierde editie van de 24 uurs van Lelystad had dit maal niet zoveel vissen als de vorige editie maar was daarom niet minder geslaagd. 

Voor degene welke ook suggesties hebben voor ons kan altijd een mail sturen naar karpercommissie@hotmail.nl. We zullen dan zeker in contact met u treden om dit met u te bespreken.